вторник, 24 сентября 2013 г.

70-річчя форсування Дніпра

Мета: розширювати знання учнів про події Великої Вітчизняної війни, визволення нашої землі від фашистських нападників, уявлення про трагічні дні війни; виховувати повагу до історичного минулого, гордість за своїх прадідів, вдячність їм за мирне небо.
Обладнання: аудіо записи військових пісень, відеоролик, гасло «Хай горить вогонь пам’яті».
Хід уроку.
1.Організація класу.
2.Слова ведучої.
Минають роки, відлітають у вічність…Виповнилось уже багато років  із тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, запанувала тиша, настав довгоочікуваний, вистражданий, опалений найвищою ціною,ціною людського життя, крові і сліз.
Давайте згадаємо коли розпочалася війна? А закінчилася? Чотири довгі роки…Перші два роки війни були тяжкими для нашого народу. Ми нарощували  свій військовий потенціал і вчилися бити фашистів. І ось настав 1943 рік. Сили наші зрівнялися.4 липня 70 років тому на Курській дузі зійшлися у запеклій битві дві армії. Фашисти не витримали натиску наших військ і покоти лися на захід. Але попереду  був  могутній славетній Дніпро. Зірвавши всі мости німці думали, що ніхто і ніколи не зможе перетнути цю річку під їхнім шаленим вогнем. Це зробили наші з вами діди та прадіди. Багато, дуже багато, їх загинуло, потонуло поранених, під час цього штурму. Тому сьогодні ми запалимо свічечку і пом’янемо тих, хто не вижив у цій кривавій бойні хвилиною мовчання.
3. Хвилина мовчання.
4.Розповідь віршів дітьми.
5.Слухання пісні.
6.Вірші дітей.
7.Перегляд відеоролика.
8.Вірші дітей.

9. Слухання пісні «Перемога»
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий